Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 14:30 - Кой ще яхне масовите протести в България
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 927 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 18.07.2013 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОЙ ЩЕ ЯХНЕ МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ В БЪЛГАРИЯ

 

Мастити политолози и социолози обясняват по ТV-каналите, че българският преход бил криминален, а българската политческа класа - корумпирана. Добро утро, господа критици. Повтарят до втръсване по същите  канали, че българското гражданско общество най-после се било събудило. Питам се, кой го събуди или то само излезе от наркотичния сън? Българските емигранти също се включиха в гласовете на протеста. А този глас е лесно разпознаваем. Долу правителството на Орешарски и незабавни предсрочни избори. Докато тече подготовката на тези свръхсрочни избори, ще бъде излъчено служебно правителство, назначено от президента Плевнелиев, който обединявал, или по-точно разединявал нацията.

Но да се върнем към настойчивите протести в София и други големи градове на страната. Тази току-така избухнала вълна на недоволство има една проста и зле прикрита цел  - да върне властта на Бойко Борисов.  Тогава улицата ще се успокои и всички приказки за олигарси и митично задкулисие ще затихнат.

Пред този сценарий, за който ратуват и чуждестранни радиостанции, имам предвид Дойче Веле, и “безпристрастни” посланници на Германия, Франция и Холандия, стои твърде прозрачна цел – “да се спаси демокрацията” в България. А това спасяване можело да стане само със здравата ръка на природно надарения популист и автократ Бойко Борисов, когото симпатизантите му гальовно наричат бате Бойко.

Привържениците на Бойко Борисов са от три категории. Първата категория са онези, които са запленени от митичната харизма на бившия пожарникар, бивш телохранител, бивш Главен секретар на МВР, бивш кмет на София и бивш премиер в опозиция. Но този толкова разностранен бивш премиер и върхушката около него могат успешно да съществуват само когато държат в ръцете си цялата власт – парламентарна, изпълнителна, съдебна, икономическа и т.н. Втората категория подръжници на Бойко Борисов са политически невежи хора, излъгани от други невежи хора. Третата категория са откровените противници на социалистите в лицето на които им се привиждат “комунягите”.

И тук на помощ идват чуждите фактори. В лицето на загрижените институции на ЕС и настроените срещу БСП наши и чужди медии.

Работата е в това, че Бойко Борисов и неговата слугинска партия ГЕРБ, подържана пряко или косвено от автентичната десница, не са в състояние да просъществуват като нормална опозиция. Затова е излизането на парламентарната група на ГЕРБ, пардон на Бойко Борисов, от Народното събрание. Затова са и продължаващите протести на този конгломерат от противниците на всяка алтернатива на автокрацията, уж в името на демокрацията.

За лош късмет на пътя им застанаха БСП и ДПС, както и поразколебаният кабинет Орешарски. А този кабинет трябва възможно най-скоро да бъде свален .

Каква изобретателност проявяват само протестиращите – обсада на Народното събрание, на Министерския съвет, сутрешно пиене на кафе, свиркане, дюдюкане и крясъци “оставка”. Млада дамас оголена гърда и знаме в ръка имитира дори знаменитата картина на Делакроа “Свободата, водеща народа на барикадите”.Но това далеч не е всичко. За 18 юли се планира окупиране на Парламента. 

Правителството на бившия премиер превърна всички извращения на т.нар. преход в своя реална и действена политика. И ще го направи отново, защото това е неговата иманентна съшност. С други думи, нови избори, ако се наложи още по-нови избори, докато Борисов и неговата камарила не бъдат върнати на власт с подкрепата на току-що сформирания “реформаторски блок”. Или пък с влизането в Парламента на не големи присъдружни партийки, лакоми за власт и готови да подкрепят едноличното управление на Бойко Борисов. Затова се подготвя и нов изборен кодекс, затова се бъхтят под юлското слънце неуморимите протестиращи. Казано накратко – автокрацията ще спаси демокрацията. Напред, госпожи, госпожици и господа протестиращи. Така е в България, където автокрацията спасява демокрацията.




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1169768
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930