Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 19:40 - ЦЕНТЪРЪТ НА СВЕТА СЕ ИЗМЕСТВА ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ КЪМ ТИХИЯ ОКЕАН
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 2924 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  По време на визитата на Путин в Шанхай бе подписана съвмесна декларация, в която се изтъква стремежа на Русия и Китай към по-рационален и справедлив световен ред, както и намесата на външни страни във вътрешните работи на държавите. Изтъква се също така и необходимостта от противодействие срещу едностранните санкции. След санкциите на Запада срещу Русия, която си присъедини Крим, който формално от 1954 година бе част от Украйна, Русия и Китай изразиха взаимния си стремеж да оказват сдържащ ефект спрямо САЩ, ЕС и Япония. Сложността в случая произтича от това, че Русия и Китай не оценяват междунордните последствия от своите действия. Поне такова е мнението на Запада. В съвместната руско-китайската декларация няма нито дума за това, че Русия е въвела свои войски в Крим и го е присъединила към своите територии, като същевременно продължава да оказва натиск върху нелегитимните власти в Киев. Тук искам да отбележа на всяка цена, че т.нар. киевски власти са плод на организиран и финансиран от САЩ държавен преврат, така че на тях им липсва каквато и да е легитимност. По-нататък в руско-китайската декларация се говори за необходимостта от противодействие на опитите да бъде разрушен следвоенния световен ред, създал се в резултат на Втората световна война. Макар Русия да се присъединява към Китай в неговия стремеж да сдържа Япония, според западните източници не друг, а именно Москва разрушавала следвоенния международен ред, като присъединила Крим към своите територии. Тук ще опонирам, че Крим исторически винаги е бил руски и само волунтариста Хрушчов го присъденини през 1954г към Украйна, като награда за нейната подръжка в десталинизацията. Самият Си Цзипин не поставя под съмнение факта за основателното рускко присъединяване на Крим към Русия.
Ако се обърнем накратко към действията на Китай, отново както ги тълкува Западът, действията на Пекин в Южно-Китайско и Източно Китайско морета, видите ли ще се окаже, че Китай наред с Русия със всички сили се стреми да разруши международния ред, създал се след Втората световна война. Говори се за някакви нарушения от китайски кораби на акваторията на Япония.
На 21 май китайският ръководител Си заяви на Международния форум по сигурността в Азия, че тя трябва да се осигурява от самите азиатски жители. Това бе ясно насочена стрела към САЩ, които се опитват с военна сила да контролират водните пътища в Тихия океан. В съвещанието на международния форум за сигурност в Азия участваха 26 държави, включително Русия и Китай. В контраст с това, САЩ и Япония бяха само в ролята на наблюдатели. В навечерието на международния форум се проведоха съвместни руско-китайски военноморски учения, като Путин и Си взеха участие в церемонията по откриването им в Шанхай. По този начин Русия и Китай демонстрираха своята военна мощ, заявявайки че те имат най-голяма тежест между официалните членове на съвещанието в Шанхай. Русия и Китай също така дойдоха до прага на договор за доставка на огромно количество руски природен газ в Китай, който се нуждае от чисти енергоносители със своята феноменално бързо развиваща се икономика. В преговорите за износ на високотехнологични въоръжения обаче, Москва и Пекин не постигнаха съгласие. От този факт на Запад правят заключението, че са налице разминавания в сферата на сигурнсостта между Русия и Китай. Въпреки тези проболеми, Русия и Китай вървят по пътя на конструктивното партньорство, което е насочено към подържане на международния ред. Така че на Япония, която има договор за отбрана със САЩ, предстои да изгражда сложни външнополитически отношения. Ще напомня, че японският бизнес, както впрочеем и американският, са навлезли дълбоко в китайската икономика с огромни инвестиции и собствени предприятия. Всичко това е още едно потвърждение, че центърът на международните отношения, а и направо центърът на света се измества от Атлантика към Тихия океан.    



Гласувай:
4



1. aboychev - КРИМ ИСТОРИЧЕСКИ Е БИЛ
24.05.2014 20:21
ТВЪРДЕ МАЛКО РУСКИ
И МНОГО ПОВЕЧЕ ВЪН ОТ РУСИЯ
ЗА 2000 ГОДИНИ Н.Е. САМО ОКОЛО 300 ГОДИНИ
САМАТА РОССИЯ-СССР-РУСИЯ Е НА ИМА НЯМА 400-500 ГОДИНИ
САМО ЧЕ ИСТОРИЯТА НИТО ЗАПОЧВА С РОССИЯ,
НИТО ЩЕ СВЪРШИ СЪС СВЪРШЕКА НА РУСИЯ.
НАПРОТИВ
СЪС СВЪРШЕКА НА РУСИЯ
ЗАПОЧВА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДИ
ОКУПИРАНИ В "РУСКАТА" ФЕДЕРАЦИЯ
цитирай
2. анонимен - Абойчев, ти си безспорния фаворит ...
25.05.2014 09:51
Абойчев, ти си безспорния фаворит за приза "Най-голям глупак на блог.бг", аз от своя страна само ще ти напомня поговорката "Гладна кокошка, просо сънува". Смачкан седерунгел.
цитирай
3. aboychev - ГРЕШКА
25.05.2014 10:57
БЕ ПЕДЕРУНГЕЛ
НЕ СЪМ ОТ СДС
И НЕ СЪМ ОТ НИКОЕ ДС
А СМАЧКАНИТЕ СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ
ООО ГЕРОИ НА ТРУДА
цитирай
4. анонимен - Ти ли не си седерас, бе дришльо, че ...
25.05.2014 11:20
Ти ли не си седерас, бе дришльо, че вие воните от сто километра. Дъртия седерунгел се познава само от една дума. Закъснял си мършунгел. Сайта отдавна не се доминира от нищожества като теб.
цитирай
5. aboychev - ДРИШЛЬО СИ ТЕ БЕ
25.05.2014 11:35
ЧЕРВЕН БУКЛУК
ОДИ ВЪВ ВЛАДИВОСТОК ДА ПОЛАГАШ ТРЪБИ
КИТАЙЦИТЕ ПЛАЩАТ В ЙОАНИ
ЩЕ СРУТИТЕ И ДОЛАРА И ЕВРОТО НАВЕДНЪЖ
БЕ ДОМИНАТИ ТЪПИ
МАРШ, МАРШ ВПЕРЬОД - РАБОЧИЙ НАРОД
АДИ БЪРЗО ЧЕ ЗА "ЮЖЕН ПОТОК" НЯМА ДА ИМА ТРЪБИ
И ЧЕКАЙТЕ ТАМ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ШЕВРОН
ДА ВИ ПРОБИЯТ ДУПКИТЕ ЗА ГАЗА,
ЧЕ ТО ДВЕТЕ НАХОДИЩА ОЩЕ НЕ СА РАЗРАБОТЕНИ.
АМА ВИЖТЕ ТАМ
ЩЕ СЪБЕРЕТЕ ПО НЯКОЙ ДРУГ ДОЛАР ДА ИМ ПЛАТИТЕ,
ЧЕ ТЕ РУБЛИ НЕ ПРИЕМАТ
цитирай
6. анонимен - Юани са бе, неграмотник. Йоана е на ...
25.05.2014 18:53
Юани са бе, неграмотник. Йоана е на баба ти ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1165721
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930