Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 11:18 - Иран в плановете на Русия
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 1861 Коментари: 1 Гласове:
1



В средата на февруари, след като Техеран обяви своя прогрес в областта на мирния атом, руското външно министерство призова международната общност да се върне към преговорите с Иран, за да предотврати разгръщането на иранската програма за ядрено оръжие. Мнозинството руски компании спазват международните санкции, които пречат на транснационалните корпорации да използват възможностите откриващи се в Иран. Големите контракти регулярно се отменят или отлагат, въпреки, че Иран дълго време беше един от водещите клиенти на руската отбранителна индустрия и главен купувач на руска военна техника. Фактически през 2010 година Дмитрий Медведев забрани на Техеран да продава ракетни системи, бронирани машини, военни самолети, хеликоптери и кораби. Тази мярка очевидно бе по-твърда от санкциите, одобрени от ООН.

Въпреки че отношенията между Иран и Русия са сложни, Москва отлично разбира геополитическата важност на Техеран, не само за Близкия Изток, но и за Централна Азия и Кавказ. Руските ръководители отдавна смятат, че протестите – такива като зеленото движение от 2009 година, могат да създадат нестабилност в страните на юг от Русия, както и това, че пробуждането арбския свят – арабската пролет,  само затвърждава това тяхно виждане. В Москва се страхуват също така, че един израелски удар по Иран може да стане първата крачка към регионален конфликт, способен да обхване целия Близък Изток и да доведе до миграция на араби през Азербайджан в Русия. В същото време московските лидери се безпокоят от възможността Иран да дестабилизира ситуацията на южните граници на Русия.

По мнението на руските лидери Иран вече разполага с технически потенциал и материали, които биха му позволили да създаде атомна бомба, ако той действително реши да я направи. По тази причина Русия е против всички опити за нанасяне на удар по иранската ядрена програма с помощта на авиационни удари и други средства. Логиката на руснаците подсказва, че такива удари несъмнено могат да забавят развитието на иранската програма, но в действителност ще подтикнат Техеран да се снабди с ядрено оръжие, за да предотврати бъдещи атаки срещу него. От гледна точка на Русия, преговорите са единственото средство, което може да попречи на Иран да се сдобие с ядрен арсенал.

Русия би искала да се сключи всеобхватно споразумение, по условията на което Техеран трябва да се откаже от ядрената си програма за военни цели срещу отменяне на санкциите и реинтеграция на Иран в световната общност. Ако Иран реши да действа агресивно и изпълни своята заплаха да затвори Ормузкия пролив, в краткосрочен план това ще бъде от полза на Русия, тъй като ще повдигне цените на нефта на световния пазар. В същото време интензификацията на иранската нестабилност, която неминуемо ще последва, ще създаде сериозни трудности. При това в дългосрочна перспектива стабилните цени на петрола са по-изгодни за Москва, отколкото времено извънредно високи.



Гласувай:
1



1. liliyanaandreeva - АТОМНА ПОМПА ЗА СЛЪНЧЕВА РАДИАЦ...
20.02.2012 13:42
АТОМНА ПОМПА ЗА СЛЪНЧЕВА РАДИАЦИЯ

АРХИТЕКТУРЕН ДИЗАЙН
С ОПТИМАЛНИ ПАРАМЕТРИ НА
УРБАНИЗИРАНИЯ ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН
(ЯДРЕНИ КАЛЕНДАРНИ ГРАДОВЕ)

Основно правило за ограничаване размерите и броя на жителите в един град е броят на строителните квадри да е толкова, колкото е броят на реално съществуващите нерадиоактивни химични елементи.
Броят на нерадиоактивните химични елементи е 81 и следователно броят на строителните квадри също е 81.Градската мрежа се ситуира в квадрат с 9 хоризонтални и 9 вертикални квадри( виж чертежа в края на обяснителната записка).
Всяка строителна квадра се дели на 9 карета:
-- 4 карета са жилищни квартали, които имат 10 реда с по 11 къщи с по 6 души
-- 1 каре е училище – университет за 900деца с 15 годишен курс на образование
-- 4 карета са квартални градинки с инфраструктурни обекти:община, поща, поликлиника,пожарна, полиция, хипермаркет, стадион, банка и т.н.
Броят на жителите в един град е :
81 квадри . 4 ж.к. .10 реда .11 къщи . 6 души = 213 840души максимум.
Ако в средата на града се остави място от 9 квадри за централен парк, то
броят на жителите в един град е:
81 – 9 = 72 квадри . 4 ж.к. .10 реда . 11 къщи . 6 души = 190 080 души минимум.
По- прагматичен градоустройствен план е ситуирането на строителните карета във формата на годишен календар. Броят на строителните карета е равен на броя на дните в една година. Градската мрежа се ситуира в квадрат с 19 хоризонтални и 19 вертикални карета плюс четири гари(19.19+4=365).Моделът е разработен в проекта “Нова конституция”. Формата на календара е взаимствана от Календара на майте в Мексико.

АТОМНА ПОМПА ЗА СЛЪНЧЕВА РАДИАЦИЯ – СИ
АТОМНА БОМБА ЗА УРАНОВА РАДИАЦИЯ – НО!!!


Инж. Лиляна Бл. Андреева
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1165545
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930