Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 10:31 - Путин печели президентските избори на първи тур
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.03.2012 10:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Резултатите показват, че Владимир Путин печели с гръмка победа на руските президенски избори. По този начин той си осигурява нов 6-годишен мандат в Кремъл и правото да се разправя с опозицията, според която фалшифицирал изборите. Две телевизионни допитвания до избирателите  прогнозират, че бившият агент на КГБ ще спечели изборите с резултат 59,3% и по този начин ще се избави от необходимостта да провежда втори тур със заелия второ място кандидат. Неговият главен съперник комунистът Генадий Зюганов не е събрал и 20% от подадените гласове.
Съперниците на Путин заявиха, че в много райони на голямата страна резултатите са били подправени, за да му помогнат да си върне президентското кресло след 4 години в качеството си на премиер.

Конкурентите на Путин обещаха да организират най-големите протести от момента на неговото идване на власт преди 12 години. Макар и да го определят като авторитарен ръководител, неговата победа не предизвика никакви съмнения. Най-важната задача на Путин, на когото руснаците приписват като заслуга възстановяването на имиджа на Русия и контрола над икономическата криза, беше да победи на първи тур. Путин ще постави своята победа като силна подкрепа от страна на електората в противовес на опозицията, макар той да обеща да не подтиска протестите. Освен това се очаква, че той ще се върне в Кремъл с рязка антизападна риторика, което се явява фирмен знак на неговия първи президенски мандат и на предизборната кампания.
Някои избиратели изразиха недоволството си от това, че не им е даден шанс за реален избор, освен слабите съперници – комунистът Зюганов, националистът Жириновски, бившият говорител на парламента Сергей Миронов и милиардерът Михаил Прохаров. Много хора говорят, че 59-годишния Путин, който се представя като човек на действието и гарант на стабилността, е бил силен национален лидер, от който се е нуждаела страната.

Путин остава най-влиятелният лидер в Русия и най-популярният политик от момента, когато напусна Кремъл през 2008 година и даде път на своя съюзник Дмитрий Медведев, доколкото руската конституция забраняваше да се кандидатира за трети мандат. Някои избиратели обаче са уморени от неговите мачовски изяви, като например конната езда с гол торс, а други се опасяват, че той може да получи още два мандата и ще управлява до 2024 година, почти толкова дълго, колкото съветският диктатор Йосиф Сталин.

Ситуацията в Русия е такава, че не дава възможност на друг политик със съответната подкрепа да излезе на ринга срещу Владимир Путин, доколкото той олицетворява най-важното за руснаците в момента – стабилността на страната. Същевременно опозицията разчита на рефлексите на избирателите да не дадат толкова продължителен мандат на Владимир Путин, страхувайки се, че той ще се възползва от това, за да укрепи едноличната си власт.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1161226
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031