Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2012 16:01 - Мит Ромни бе официално номиниран за кандидат-президент на републиканците
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 1254 Коментари: 1 Гласове:
0



По традиция, конгресите за номинация на кандидатите за президент от Републиканската партия или от Демократическата партия на САЩ, се провеждат малко повече от два месеца преди ноемврийските избори за президент. Обикновено това са шумни и празни от съдържание „карнавали”,  на които официално се утвърждават кандидатурите на  кандидатите за президент и вицепрезидент. Конгресите на двете партии се излъчват пряко от телевизиите, така че кандидатите да станат по-познати и по-близки на цялата американска аудитория.

Този път Мит Ромни бе официално подкрепен за кандидат за президент на Републиканската партия на конгреса в Тампа – Флорида със 100% от гласовете на делегатите. Пълна подкрепа получи и кандидата за вицепрезидент Пол Райън.
В днешно време партийните конгреси фактически само официално ратифицират партийните си кандидати за Белия дом сред доста старомодни и изтъркани похвати като зрелището с патриотични песни и конфети.  На конгреса в Тампа продължи традиционната линия на партията да се съсредоточават върху атаките срещу президента Барак Обама.

Мит Ромни – бивш губертнатор на щата Масачузетс, милионер и син на бивш кандидат за президент отпреди 40 години, трябваше да бъде „хуманизиран”, т.е. да му се прирдаде човешки образ в очите на обикновения американец. За целта той бе представен и от съпругата си Ан Ромни, както обикновено се прави на партийните конгреси, тъй като в Америка семейството е на първо място. Г-жа Ан Ромни заяви пред конгреса, че никой няма да се труди, бори, успява и т.н., както нейния съпруг в ролята на президент на САЩ.

Интересно е, че Америка не страда откъм липса на стойностни политически личности, но поради системата на избиране и излъчване на кандидатите за президент – най-вече първичните избори, на финалната права за Белия дом рядко застават наистина високостойностни хора. Впрочем, вече същото е и у нас, където постояннното експониране по телевизията и сръчното умение на един политик да говори просто и достъпно по всички въпроси, го издигна до поста премиер.

Така или иначе, републиканските партийни лидери представиха Мит Ромни като самоиздигнал се и самоизградил се успешен политик, който също така ще бъде и успешен президент. За това разбира се няма никакви гаранции, но както бе изтъкнато на конгреса, за разлика от Ромни, републиканците не пропуснаха да споменат, че преди да стане президент, Барак Обама не бил управлявал дори лимонадена лавка. Поради липсата на такъв опит, той не може да управлява и САЩ.

 Във вътрешната си политка Мит Ромни би продължил линията на пълно отричане на социалната политика на Барак Обама, като го представя за ляв либерал, разбирай социалист. Във външната полтиика Мит Ромни би се придържал към твърдата линия спрямо Русия и Китай, като в по-голяма степен от Барак Обама би залагал на военната сила.

Кандидат на демократическата партия си остава Барак Обама, който ще се бори за втори мандат. Общо взето, в историята на САЩ повечето президенти са били презибирани, но има и обратни случаи – в по-ново време презинетът Джими Картър не бе презибран.



Гласувай:
0



1. анонимен - MINIO UISHIBA
03.09.2012 11:30
A PENCEV PENCO BE CEI PENCO BE UCI PENCEV PAK NESTE ISKA DA IGRAI ,I MARGARIDI DA HAKA ,E MITIO NA DARTATA MECA KLECA KADET MI DADE 5SAM PET LEVA ZA EX V GAZECA KADET OBESTA MED DA MI NOSIA A SAMO OSTATACI OT MESO DASTARATA CUCOLANA BLIVA DEBELABNA DECA MECA.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1166689
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930