Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2012 10:27 - Кое е истинското лице на Мит Ромни?
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 1647 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато Мит Ромни беше губернатор на либералния щат Масачузетс, той подкрепяше абортите, контрола над личните огнестрелни оръжия, овладяването на климатичните промени и изискването всеки американски гражданин да има здравно осигуряване, подкрепено от щедри щатски субсидии за тези, които не могат да си позволят здравна застраховка. Преди една година Мит Ромни защитаваше запазването на данъчното облагане на сегашното ниво; сега, преди изборите той иска данъците да бъдат намалени за всички категории, като за най-богатите таксуването на подоходния данък бъде намален от 35% на 28%. Всички политици се измятат от време на време, особено след спечелване на изборите, но Мит Ромни може да спечели златен медал в това отношение.
Консерваторите споделят много от вижданията на Мит Ромни, особено относно изключителното разрастване на щатските и държавни регулации, които според десницата намаляват инвестициите, както и производителността на труда и пречат на растежа на икономиката.
След 4 години на повече говорене  и  по-малко дела, както и на полувинчати реформи, защо да не бъде избран за президент по-приятелски настроения спрямо бизнеса политик, който да постави на място икономическите проблеми на Америка.
Но компетентността, конкретно в икономиката няма стойност, ако насреща си няма посока и личност с характер, която да отстоява позициите. Вместо да се представя като ясен и твърд ръководител на нацията, Мит Ромни се представя като
PR, който е готов да направи или да заеме такава позиция, която ще гарантира избирането му за президент.

В някои области, по-специално в социалната политика и международните отношения, Мит Ромни се озова в курса на екстремистите, в които вероятно не вярва, но ще му бъде трудно да се откаже от заявените си позиции. Зад всичко това може би стои политик, който в действителност не знае какво иска. Конгресът на републиканците в Тампа, Флорида предостави отлична възможност на Мит Роммни да сподели истинското си кредо, но той не се възползва от тази златна възможност.
За да се хареса на евангелистите от южните щати, Ромни заяви, че ще назначи съдия срещу абортите към Върховния съд на САЩ и ще подкрепи закона за федерална защита на брака. Този закон обаче не спря разпространението на хомосексуалните бракове.
Но особено вредно за Мит Ромни е неговото ухажване на изолационистката десница. Той заплаши, че още с влизането си в Белия дом официално ще прикачи на Китай етикета „валутен манипулатор”, нещо което може да предизвика търговска война между САЩ и Китай.
Като цяло трябва да се подчертае, че икономическия план на Ромни от 59 точки игнорира почти всички важни въпроси. Както отбелязва британският седмичник Икономист „на ноемрийските избори битката ще бъде около икономиката, там където по принцип е силата на Мит Ромни". Консервативният седмичник Икономист се опасява, че уклончивата позиция на Мит Ромни ще подкопае неговия авторитет и ще навреди на успеха му в изборите.




Гласувай:
5



1. анонимен - MINIO UISHIBA
03.09.2012 11:24
IAVNIO NEKOI KONDE UDRYA ROMNI PREZ KRASDLICVITE PRATI KOI MLADEN IVAN KOSEV ILI LENI DREDERIK CSOPEN NACSA NAPI LEIONCI.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1166616
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930