Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2014 22:17 - ЗНАЕ ЛИ ЗАПАДЪТ КОГО ПОДКРЕПЯ В УКРАЙНА
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 1473 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗНАЕ ЛИ ЗАПАДЪТ КОГО ПОДКРЕПЯ В УКРАЙНА

 

Интересно е, дали по време на срещата си в Белия дом  с украинския временен премиер Арсений Яценюк, Обама му е задал въпроси относно състава на новото правителство в Киев. Не поставям под съмнение, че Яценюк е действително демократ и вярва в демокрацията, опирайки се на Запада. Но все пак, западните лидери трябва сериозно да се замислят кого подкрепят в Украйна.

Един от тримата вицепремиери е Александър Сич, който произлиза от партията Свобода, чийто лидер заявява, че Украйна била управлявана от “московско-чифутска мафия”. Начело на украинските въоръжени сили е Андрей Парубий – основател на национал-социалистическата партия, която е открито неофашистка организация. Не случайно Световният Еврейски Конгрес се обърна към ЕС с искане да бъде забранена неофашистката партия Свобода. Заместник ръководител на Съвета за национална сигурност и отбрана е Дмитрий Ярош – водачът на Десен сектор – крайно дясна паравоенна групировка, която бе най-активният фактор на Майдана. Имено нейните членове хвърляха срещу органите на реда предварително подготвени бутилки със запалителна течост, т.нар. коктейли Молотов.

Ако западните секретни служби се поразровят в биографиите на новите управници в Киев, вероятно ще излязат на бял свят доста компрометиращи факти за победителите, свалили режима на авторитарния Янукович. Разбира се, с това не искам да кажа, че по време на протестите на Майдана всички са били повече или по-малко с фашистки профил. Но не мога да не отбележа, че неофашистите и неонацистите заемат ключови позиции в новата власт в Киев. Така че Вашингтон и западноевропейските му съюзници би трябвало да използват своето влияние върху “новата власт”,  за да се гарантира зачитането на сигурността и правата на всички граждани на Украйна. И при всяко положение премиерът Яценюк би трябвало да се освободи от неонацистките групировки. Защото само който няма представа за украинската история от ХХ век ще подмине  с лека ръка анархо-екстремиста Махно или Петлюра – организатор на антиеврейските погроми в Украйна. Да не говорим за Степан Бандера, който воюва на страната на германския Вермахт срещу Съветския съюз по време на Втората световна война.





Гласувай:
9



1. bojinkata - На украинските евреи е препоръчано ...
13.03.2014 22:39
На украинските евреи е препоръчано за сега да се изнесат от страната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1161209
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031